ROZWIĄZANIE KONKURSU: Wygraj zestawy pomidorów MUTTI

Drogie Dziewczyny, znamy już zwyciężczynie konkursu MUTTI!

Są to:

 

1. Paulina J., Łańcut

2. Agnieszka K., Przemyśl

3. Anna M., Sosnowiec

 

GRATULUJEMY!!!

 

***

Co zrobić, by je wygrać? Nic prostszego!

 

1. Zarejestruj się jako klubowiczka w Face&Look

2. Polub Face&Look na Facebooku

3. Wymień 5 FL Money, by wziąć udział w konkursie

4. Odpowiedz na pytanie:

Jakie andrzejkowe danie wyczarujesz z produktów MUTTI? Zdradź nam swój przepis! W przepisie wpisz, jakiego produktu Mutti użyłaś do stworzenia tej potrawy.

 

5. Prześlij nam swoją odpowiedź korzystając z formularza zgłoszeniowego, który znajdziesz poniżej.  TRZY NAJCIEKAWSZE ODPOWIEDZI ZOSTANĄ NAGRODZONE.

 

 

Do wygrania są 3 smakowite zestawy MUTTI wraz ze stylową torbą!

W ich skład wchodzą: torba Mutti, Pomidory bez skórki 400g,  Polpa 400g, Passata 400g, Passata z bazylią 400g

 

 

Konkurs trwa do 1 grudnia 2016.

 

 

JESIENNA KRAINA MUTTI


Jesień sprzyja wspomnieniom wakacyjnych podróży, przeżyć, smaków i zapachów, których doznaliśmy podczas wypraw na południe Europy, gdzie zawsze jest słońce, pyszne jedzenie i uśmiechnięci ludzie. Niezaprzeczalnie najbardziej popularnym miejscem na wakacje, na wymarzoną  dolce vita są właśnie Włochy.


Oprócz słonecznego klimatu, aromatycznej śródziemnomorskiej kuchni, obfitującej w bogactwo warzyw, ziół, przypraw, doskonałych past i wędlin, czego jeszcze możemy pozazdrościć Włochom? Dzisiejszy zabiegany świat nie sprzyja  kultywowaniu rodzinnych tradycji i spotkań towarzyskich. Na wszystko mamy za mało czasu: na pracę, sen, miłość, rodzinę, wypoczynek, nie mówiąc już o wspólnym posiłku z najbliższymi.


A jednak innym to się w jakiś sposób udaje. Właśnie Włosi, żyjący równie szybko jak i my, znajdują czas dla rodziny i znajomych. Celebracja czasu poświęcanego rodzinie jest bardzo ważnym elementem ich życia. Wspólne biesiadowanie, traktowane z wielkim szacunkiem i uwagą, jest charakterystyczne dla włoskiej rodziny. Wspólny, nieśpieszny posiłek to idealny  czas na integrację całej rodziny, możliwość wsparcia bliskich i rozwiązania dręczących ich problemów.  Fantastyczne dania (z rodzimych, włoskich produktów), aromaty i atmosfera beztroski to doskonała oprawa jaka zawsze towarzyszy takim spotkaniom.


Włosi uwielbiają wszystko co włoskie, zdrowe i zgodne z tradycją.


„Złote jabłko” to dawna nazwa pomidora – pomi d’oro czyli złota kula, złote jabłko. Przywieziony w XVI w do Europy przez Hiszpanów, stał się podstawowym składnikiem większości europejskiej kuchni. Oprócz walorów smakowych i aromatycznych, pomidory mają wiele cennych składników niezbędnych dla naszego zdrowia: obfitują w witaminę C, sód, potas, magnez, wapń, mangan, żelazo, kobalt, miedź, cynk, fosfor, fluor, chlor, jod, karoten, i witaminy: K, B1, B2, B6, PP, oraz kwasy: pantotenowy, foliowy, szczawiowy; biotynę oraz powszechnie znany likopen, który posiada właściwości antyoksydacyjne. Pomidory należą do warzyw chętnie wykorzystywanych w kuchni wielu narodów, jednak niewiele osób wie, że kiedyś były postrzegane jako warzywa trujące. Dzisiaj używamy ich do przyrządzania pożywnych sałatek, zup, past czy sosów będących okazją do przygotowania pełnowartościowego posiłku. Kochamy pomidory i wszystkie z nich przetwory: przeciery, sosy, passaty.


Historia smaku


Firma MUTTI to rodzinna przygoda, która trwa od ponad 100 lat – specjalizuje się w przygotowywaniu przetworów pomidorowych. Do produkcji używane są wyłącznie włoskie pomidory, wyselekcjonowane, najwyższej jakości.
Historia rozpoczyna się ok. 1850 roku wraz z Giovannim Mutti, który należał do starej rolniczej rodziny z okolic Parmy. Giovanni odegrał rolę pioniera w swoim sektorze wykorzystując nowoczesną technologię agronomiczną (stosował np. zamianę pól uprawnych chroniąc glebę przed wyjałowieniem).


W 1899 roku wnuk Giovanniego – Marcellino – dał oficjalne podwaliny pod markę – stworzył firmę braterską o nazwie Fratelli Mutti zarejestrowaną w miejscowości Basilicanova. Zajmowała się ona przede wszystkim przetwarzaniem pomidorów. Dwanaście lat później „FratelliMutti” otrzymało złoty medal na Targach Rolniczych w Rzymie za produkcję próżniowych koncentratów.


W 1951 roku „MUTTI” wypuściła na rynek włoski pierwszą pastę pomidorową w tubce. Kolejne nowości w kolejnych latach to gęsty przecier, tzw. polpa pomidorowa z maleńkimi kawałkami miąższu. Produkt ten zawdzięcza swój niesamowity sukces połączeniu praktyczności z wysoką jakością przetworu.


W 1979 roku wciąż jednak mała rodzinna firma „FratelliMutti” przekształca się w spółkę akcyjną, by dokapitalizować rozwój przedsiębiorstwa.


W 1994 roku zarządzanie firmą przejmuje menadżer, Francesco Mutti, i wkrótce zakład staje się liderem w sektorze włoskiego przetwórstwa pomidorów.


Ekologia produkcji


W 2001 roku, po wielu badaniach kontraktacji i umów z dostawcami, gleby i owoców, marka MUTTI otrzymuje atest potwierdzający,  że do wyrobu jej produktów nie używa się żywności genetycznie modyfikowanej.
Mutti kontroluje każdy etap produkcji począwszy od kontroli upraw. Pomidory przetwarzane są w ciągu kilku godzin od momentu dostarczenia do fabryki.


Top produkty:


PRZECIER POMIDOROWY MUTTI

 

 

Ma delikatną, gładką konsystencję i został wyprodukowany z pomidorów zebranych w optymalnej fazie dojrzałości. Ten wykwintny gęsty przecier wyprodukowano naturalnymi metodami przy użyciu świeżych włoskich pomidorów, które nasłonecznione na południowym słońcu dojrzewają słodkie i aromatyczne. Efekt końcowy w ustach jest nie do podrobienia: źródłowy aromat i naturalny słód tchnący z przetworów Mutti, jedynie osolonych, już po pierwszej degustacji przywiązują konsumentów na zawsze. Gęsta konsystencja przecieru gwarantuje, że nawet po rozcieńczeniu zachowuje smak i zapach świeżo zebranych pomidorów. Przecieru Mutti nie trzeba gotować, wystarczy go delikatnie podgrzać, jest dobrą alternatywą do klasycznego soku pomidorowego.


PRZECIER POMIDOROWY Z BAZYLIĄ

 


Passata z bazylią – Przecier pomidorowy stworzony w ten sam sposób co Passata 400 g ale to co ją wyróżnia to liście bazylii, które znajdziesz w środku. Passata dodana do potraw fantastycznie podbija ich smak i świetnie komponuje się z innymi składnikami.


POMIDORY DROBNO KROJONE

 


Pomidory krojone – w 1970 roku firma Mutti jako pierwsza wylansowała taki produkt na rynek. Są to pomidory krojone, pozbawione skóry, z dużą zawartością suchej masy. Produkcja tego produktu przeprowadzana jest w sierpniu, ponieważ ten miesiąc jest bardzo korzystny ze względu na zbiory i przetwarzanie pomidorów.


PELATI

 


Pomidory bez skóry -  jeden z najbardziej rozpowszechnionych produktów na świecie pod względem wykorzystywania (pizza, sosy, zapiekanki). Do produkcji wykorzystuje się wyłącznie wyselekcjonowane warzywa. Pomidory wykorzystywane do produkcji mają podłużną formę i uprawiane są na południu Włoch.
Więcej produktów: northcoast.com.pl

 





 

 

 

Zaloguj się / zarejestruj się, żeby wziąć udział w tym konkursie.

Dodaj komentarz

CAPTCHA
To pytanie sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.

Komentarze

sisi13

Kulinarne konkursy chyba nie są dla mnie. Nigdy nie udało mi się zaistnieć Wink

Dorota Niewiadomska

A może jednak tym razem coś z tego będzie  Smile 

anulkamie (niezweryfikowany)

Fajny konkurs, może spróbuję swych sił Smile

Agaagaja

Super konkursik Smile

bozenkaxxj

Następny super konkurs kulinarny Smile

Agaagaja

Zgłoszenie poszło Smile

Cameleonka

Ja już raz wygrałam w pomidorowym konkursie więc tym razem odpuszczam i życzę powodzenia biorącym udział Smile

agusia65

konkurs świetny, ale zdolności kulinarnych brak. Życzę powodzenia.

OLIWIA25

Nie biorę udziału, powodzenia dziewczyny Smile

Katarzyna Olk

ooo udało się jeszcze załapać na pomidorowy konkurs. Biorę udział!

Dorota Niewiadomska

No i po robocie.Zakręcona pod wpływem emocji jakie wytworzyły testy,zapomniałam!

S-wa

powodzenia

Maria Anna Glapka

Niestety przegapiłam ten konkurs Wink

Malinka23

i po konkursie Dash 1

Cameleonka

No za dużo startujących to nie zauważyłam ;P Ale za to chyba nagrody gwarantowane dla wszystkich Wink

Agaagaja

Gratulacje Smile

anulkamie (niezweryfikowany)

Dzięki Agaaagaja Smile

OLIWIA25

gratuluję Smile

bozenkaxxj

Gratuluję Smile

aga0495

Udało się Yahoo

anulkamie (niezweryfikowany)

Ale się cieszę , pierwsza wygrana w konkursie Smile Bardzo dziękuję Smile

anulkamie (niezweryfikowany)

Dziękuję i gratuluję pozostałym Smile

Cameleonka

Gratulacje serdeczne Smile Smile

anulkamie (niezweryfikowany)

Cameleonka dziękuje Smile

karolxxj

Gratuluję.

damian

Wielkie gratulacje Clapping

anulkamie (niezweryfikowany)

karolxxj , damian dziękuję Smile

Dorota Niewiadomska

Serdeczne gratulacje Smile 

krisek

gratuluję

krisek

gratuluję.

sisi13

Gratulacje.

Marylka771

Gratuluje

Malinka23

Gratuluję

Kazimiera33

Gratuluję Smile

Danuta

Ciekawa nagroda Smile Gratuluję!

Stan Suszczynski

Gratulacje

annasus

Gratuluję Smile

alinak

Kurcze, z dużym opóźnieniem zobaczyłam ten konkurs Sad 

burza76

Gratuluję Smile

nishakapoor

Best Taste and different types of ingredients Make it more healthy  https://www.nishakapoor.com

produkty partnerów